StartFest Eemsdelta editie groot succes

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

De editie van het werk- en ontwikkelfestival StartFest op 14 maart 2024 was een groot succes. Het evenement, gehouden op de Campus Eemsdelta en bij Control Seal International in Appingedam, trok ongeveer 115 opleiders, ondernemers en brancheorganisaties en 3266 bezoekers.

Ontdekken van kansen en mogelijkheden

Volgens wethouder Hans Ronde van de gemeente Eemsdelta was StartFest een perfecte gelegenheid voor bezoekers om werk te vinden, een nieuwe baan te zoeken, een opleiding te beginnen of zich verder te ontwikkelen. De wethouder was trots op de partijen die het festival mogelijk maakten.

Activiteiten en workshops

Bezoekers konden deelnemen aan verschillende activiteiten en workshops, aangeboden door werkgevers uit verschillende sectoren. Er waren doe-activiteiten zoals lassen, een proefexamen voor taxichauffeurs en bloedprikken. Workshops omvatten onderwerpen zoals sollicitatietraining, doelen stellen en werken bij defensie. Bekende sporters zoals Hans Nijland, Marianne Timmer en Sarèl de Jong gaven lezingen over succes in topsport.

Ervaringen van bezoekers en bedrijven

Een bezoeker, Mereille, ontdekte door de workshops en gesprekken haar kwaliteiten en verbreedde haar netwerk. Ze heeft nu een beter beeld van haar mogelijkheden en kan een stap vooruit zetten naar het vinden van betaald werk. Ook bedrijven zoals JD Techniek vonden de gesprekken met bezoekers inspirerend en ontdekten samen kansen en mogelijkheden.

Volgende edities van StartFest

Op de agenda staan al de volgende edities van StartFest: 14 mei 2024 (TT Circuit Assen), 27 juni 2024 (De Toekomst, Scheemda) en 10 september 2024 (Tolbert).

StartFest is het grootste werk- en ontwikkelingsevenement in Noord-Nederland, met 12 festivals verspreid over Groningen en Noord-Drenthe. Het is een initiatief van Werk in Zicht, het samenwerkingsverband van gemeenten, UWV en sociaal ontwikkelbedrijven in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe. Het project is mede mogelijk gemaakt door het Nationaal Programma Groningen.