Project Marconi Buitendijks in Delfzijl nadert voltooiing

Normal 20200415 persbericht marconi buitendijks
Afbeelding: Gemeente Delfzijl

Het college van de gemeente Delfzijl heeft op 14 april 2020 besloten dat de uitvoering van project Marconi Buitendijks verder voorbereid kan worden. Het gaat hierbij om de aanleg van een boulevard op de verlegde zeedijk, de aanleg van een verhoogd zandstrand en het realiseren van een nieuwe brug die het centrum van de havenstad weer met het Wadden Werelderfgoed moet gaan verbinden. De boulevard, het nieuwe zandstrand en de brug moeten eind 2020 klaar zijn.

Om de uitvoering mogelijk te maken, vraagt het college de raad het totale krediet van € 23.411.237,- hiervoor beschikbaar te stellen. Het krediet wordt grotendeels gedekt door subsidies. Het verzoek ligt daarmee in lijn met het besluit van de gemeenteraad op 28 mei 2015. De gemeenteraad neemt hierover op 30 april 2020 een besluit.

Samenwerking sleutel tot succes

Wethouder Jan Menninga: 'Dit jaar willen we het prachtige project Marconi Buitendijks afronden. Het project is een mooie samenwerking van verschillende partijen, inwoners en bedrijven. Zoals bijvoorbeeld de ontwerpen van het strand en de boulevard. Deze zijn in overleg met inwoners en ondernemers tot stand gekomen tijdens een aantal klankbordgroep bijeenkomsten. De aanleg van de camperparkeerplaatsen aan de Kustweg in Delfzijl in 2019 is ook onderdeel van het Marconi Programma. Na deze zomer, als de diverse projectonderdelen zijn gegund aan de aannemers, moet het werk binnen zes maanden afgerond zijn. Ik ben trots op wat we samen tot nu toe bereikt hebben.'

Adverteren op DelfzijlActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DelfzijlActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Delfzijl
07:09

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

77%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief