Kinderen 'Petje af' praten mee over veiligheid in Appingedam

4 maanden geleden gepubliceerd

Op 29 februari kwamen kinderen van de stichting ‘Petje af’ bijeen in het Raadhuis van Appingedam om over het thema veiligheid te praten. Dit gebeurde in samenwerking met de brandweer en burgemeester Ben Visser.

Een leerzame dag

De groep van 11 leerlingen had een interactieve sessie met brandweerman Alwin Slagter, waarbij ze zelfs een rondleiding kregen in een échte brandweerauto. Daarnaast legde burgemeester Ben Visser uit wat veiligheid betekent en wat dit voor zijn rol als burgemeester inhoudt.

Ook Winston Mulder, adviseur ‘Openbare Orde en Veiligheid’, voegde zich bij het gesprek. Hij legde uit waarom veiligheid zo essentieel is. De kinderen kregen de kans om al hun vragen te stellen over dit onderwerp.

Waardering voor ‘Petje af’

Burgemeester Ben Visser sprak zijn waardering uit voor de stichting ‘Petje af’. Hij zei: “Het werk van de stichting ‘Petje af’ in Eemsdelta is bewonderenswaardig. Ze geven kinderen de kans om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen, ongeacht hun achtergrond of financiële situatie. Hierdoor krijgen ze een stevige basis mee voor hun toekomst. Petje af voor deze waardevolle bijdrage aan onze gemeenschap!”.