Parkeerterrein en camperplaatsen Termunterzijl worden opgeknapt

Normal 25a86e96e3dd9cde2f023acb5f958946
Afbeelding: Google Maps

Het college van Delfzijl heeft ingestemd met het plan om het parkeerterrein en de camperplaatsen bij camping Zeestrand in Termunterzijl aan te pakken. Ook voor de herinrichting van de Schepperbuurt, inclusief de wegreconstructie, wil het college extra geld beschikbaar stellen. Beide plannen maken deel uit van het project Van Bocht tot Boog, waarvoor in totaal 538.000 euro beschikbaar is gesteld. De investering wordt grotendeels gedekt door de al gehonoreerde aanvraag bij het Nationaal Programma Groningen. De raad heeft daarmee ingestemd.

Van Bocht tot Boog

Wethouder Jan Menninga is blij dat de plannen gereed zijn. "Van Bocht tot Boog is een mooi bewonersinitiatief, bedoeld om de leefbaarheid en het toeristisch karakter van Borgsweer, Termunten en Termunterzijl te vergroten. Dit is goed nieuws voor de dorpen, daar hebben we samen hard aan gewerkt." Het budget voor het parkeerterrein en de camperplaatsen is nodig om het zodanig in te richten, dat in de toekomst zo weinig mogelijk extra onderhoudskosten nodig zijn. Voor de Schepperbuurt is extra geld nodig omdat de wegconstructie tegen het einde van haar levensduur zit. Door de weg nu ook grondig aan te pakken kan de weg weer 20 jaar mee.

Planning

Aannemer Elzinga BV uit Uithuizermeeden begint binnenkort met de werkzaamheden aan het parkeerterrein en de camperplaatsen. Voor de werkzaamheden in de Schepperbuurt is nog geen planning gemaakt.

Adverteren op DelfzijlActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op DelfzijlActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Delfzijl
18:24

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

77%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief