Nieuwe fase voor park noordzijde Campus Eemsdelta

4 maanden geleden gepubliceerd

Op 1 februari vond in Kabzeël in Appingedam een meedenkavond plaats. Inwoners van de gemeente Eemsdelta kwamen bij elkaar om hun ideeën te delen over het nieuwe park aan de noordzijde van de Campus Eemsdelta.

Een park voor iedereen

De avond werd ingeleid door Lydia Terpstra van de Gemeente Eemsdelta en Marie-Laure Hoedemakers van Baljon Landschapsarchitecten. Zij presenteerden een schetsontwerp dat de veelzijdigheid van het gebied goed liet zien. Het toekomstige park belooft een groene, parkachtige omgeving te worden met verschillende zones die in elkaar overvloeien. Van gebieden gewijd aan urban sports tot aan serene groene tuinen, het park wordt ontworpen met iedereen in gedachten.

Schetsontwerp onder de loep

Het ontwerp van het park is gebaseerd op een omgekeerde wierde met daarin verschillende regionale thema’s. Elke thema krijgt zijn eigen ruimte. Zo wordt er een skatepark in de vorm van een boot (havens) gepland, en een freerun gedeelte dat een bouwplaats symboliseert. De voorgestelde indeling van het park omvat een mix van activiteitenzones, evenementplekken met terrassen en interactieve elementen zoals muziektegels en waterfonteinen.

Suggesties voor het park

Tijdens de avond kwamen verschillende vragen, opmerkingen en suggesties naar voren. Deze input varieerde van de ontwikkeling van de skatebaan tot het integreren van voorzieningen zoals glamping en oplaadpalen. Elk voorstel wordt zorgvuldig overwogen, waarbij de gemeente aandacht besteedt aan aspecten zoals geluidsoverlast en de invloed van de ontwikkeling van de N33 op het verkeer rondom het terrein.

Vervolg

De feedback en ideeën verzameld tijdens deze avond zullen worden meegenomen in het volgende ontwerpstadium. Er is een vervolgsessie gepland op 11 april.