Feestelijke opening Kindcentrum Delfzijl West

9 maanden geleden gepubliceerd

Kindcentrum Delfzijl West, gevestigd aan de Jachtlaan in Delfzijl, heeft haar deuren feestelijk geopend. De opening vond plaats in mei en werd onlangs gevierd met toespraken en optredens van de leerlingen. Het centrum huisvest basisscholen Ravelijn, De Optimist en Sterre der Zee en kinderopvang Kids2b. Daarnaast geeft dansschool The Legacy er lessen.

Een dag vol activiteiten

De feestelijke dag begon met toespraken van wethouder Jan Menninga, schoolbestuurder Geert Bijleveld namens de drie basisscholen, en directeur-bestuurder van Kids2b, Lenie van der Werff. Alle leerlingen gaven daarna een spetterend optreden waar ze hard aan hadden gewerkt. Na het optreden hadden de genodigden de mogelijkheid om het nieuwe gebouw van binnen te bekijken.

Een belangrijke stap in de scholentransitie

Het kindcentrum maakt deel uit van de scholentransitie in de gemeente Eemsdelta. Deze transitie heeft als doel bij te dragen aan een kwalitatief goed onderwijsklimaat en een duurzame en toekomstbestendige omgeving voor kinderen. Het is onderdeel van een groter scholenprogramma in Noordoost-Groningen, waarbij 102 scholen aardbevings- en toekomstbestendig worden gemaakt.