Bijeenkomst voor ouders van zorgafhankelijke kinderen in Delfzijl

5 maanden geleden gepubliceerd

Op 3 maart aanstaande organiseert zaVie samen met Wilma Klaassen een bijeenkomst voor ouders van kinderen met een ernstige verstandelijke of meervoudige beperking. De bijeenkomst vindt plaats in Delfzijl, in Grand Café Het Lokaal, van 14.00 tot 16.00 uur.

Doel van de bijeenkomst

Het doel van de bijeenkomst is om ouders even op adem te laten komen en in gesprek te gaan over allerlei onderwerpen waar ze mee te maken krijgen. Daarbij gaat het niet alleen om zware onderwerpen, ook luchtige gesprekken hebben een plaats. Het leven van ouders van kinderen met een ernstige verstandelijke of meervoudige beperking verloopt vaak anders dan verwacht. Deze bijeenkomst biedt een kans om ervaringen uit te wisselen, elkaar te steunen en van elkaar te leren.

Voor wie is de bijeenkomst bedoeld?

De bijeenkomst is bedoeld voor ouders van alle leeftijden die een kind hebben met een ernstige verstandelijke of meervoudige beperking. Maar ook familieleden, zorgprofessionals en beleidsmakers zijn welkom. Deelname aan de bijeenkomst is gratis.

Over zaVie en Wilma Klaassen

zaVie is een belangenbehartiger in de provincie Groningen voor groepen inwoners die net iets meer zorg, aandacht en ondersteuning kunnen gebruiken. Dit omvat mensen met een lichamelijke, psychische of verstandelijke beperking, chronisch zieken, senioren en hun naasten/mantelzorgers.

Wilma Klaassen, medeorganisator van de bijeenkomst, is moeder van drie volwassen kinderen, waarvan de jongste, Naomi, 24 uur per dag intensieve begeleiding nodig heeft. Naast moeder is Wilma ook maatschappelijk werker, oudercoach, spreker en gastdocent.

Belangstellenden wordt gevraagd zich verplicht aan te melden voor de bijeenkomst. Voor meer informatie kunnen zij terecht bij zaVie of Wilma Klaassen.