Al 60% van de startbewijzen uitgegeven voor Fivelstadtocht

5 maanden geleden gepubliceerd

Drie weken na de openstelling van de inschrijving voor de Fivelstadtocht in Appingedam, zijn al zestig procent van de startbewijzen uitgegeven. Dit betekent dat er al 600 inschrijvingen genoteerd zijn voor de wandeltocht die op 14 september zal plaatsvinden. In totaal is er ruimte voor 900 deelnemers.

Wandelen langs historische gebouwen en natuurgebieden

De Fivelstadtocht vindt plaats op dezelfde dag als de Open Monumentendag. Wandelaars krijgen de kans om vele historische gebouwen te bezichtigen. De route voert de deelnemers niet alleen langs deze gebouwen, maar ook door natuurgebieden ten zuiden van Appingedam.

Het traject loopt richting en rondom het Schildmeer, het Hoeksmeer en Garreweer. De wandelaars volgen oude smokkelroutes, kerkpaden, handelsroutes en passeren voormalige industriegebieden.

Informatie over cultuurhistorie

Onderweg krijgen de deelnemers informatie over de cultuurhistorie van het gebied en de objecten die ze passeren. Deze educatieve component is voor veel wandelaars een belangrijke reden om mee te lopen. Het belooft een leerzame en interessante tocht te worden.